آشنایی با قرقاول سیلور و شیوه نگهداری آن

آشنایی با زیستگاه قرقاول سیلور

این پرنده متعلق به جنوب شرقی چین و کشورهایی آسیایی شرقی می باشد. آنها معمولا در جنگل های انبوه و آب و هوای مرطوب و معتدل زندگی می کنند. با این حال می توان نمونه های از این قرقاول ها را در ایالات متحده آمریکا و جزایر هاوایی نیز مشاهده کرد. 

آشنایی با زیستگاه قرقاول سیلوراما امروزه اين نژاد فقط در چین یافت نمی شود بلکه در اکثر کشورهای شرقی و غربی می توان آنها را در حالت وحشی و یا پرورشی مشاهده کرد. یعنی علاوه بر چین در کشورهایی مانند تایلند، کامبوج، ویتنام، برمه، ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای اروپایی می توان نمونه هایی از آنها را یافت. 

خصوصیات و ویژگیهای قرقاول نقره ای 

نام دیگر این قرقاول ، نقره ای است در واقع کلمه سیلور در زبان فارسی به نقره ای ترجمه می شود و علت این امر وجود پرهای سفید براق و متمایل به نقره ای بر روی بدن این نژاد از قرقاول است. 

جالب است که بدانید که پرهای نقره ای و سفید فقط بر روی بدن قرقاول نر قابل مشاهده است که از سر و گردن و پشت شروع و نهایتا به دم آنها ختم می شود. آنها دم بلندی دارند که کاملا به رنگ سفید متمایل به نقره ای بوده که نوارهای سیاه رنگی را نیز در میان پرهای نقره ای می توان مشاهده کرد. 

اما قسمت جلویی بدن مانند سینه و زیر شکم دارای پرهای کاملا مشکی است که این تفاوت رنگ در بدن قرقاول های نر زیبایی خاصی را به آنها داده و همین علت سبب پرورش آنها به عنوان پرنده زینتی شده است، هر چند که از آنها جهت تولید گوشت و تخم نیز می توان استفاده کرد. 

خصوصیات و ویژگیهای قرقاول نقره ای  - چیکن دیوایسقرقاول های ماده بر خلاف قرقاول های نر دارای چنین ترکیب رنگی نیستند و در قسمت پشتی آنها می توان رنگ های قهوه ای و تیره تری را مشاهده کرد و هم چنین در قسمت سینه و زیر شکم نیز پرهای سفید با رگه های سیاه قابل مشاهده است. همین موضوع سبب شده تا به راحتی قرقاول های نر را از ماده تشخیص داد، البته تغییر رنگ در بدن آنها بعد از سن بلوغ رخ خواهد داد، بنابراین جوجه ها کاملا به یکدیگر شباهت دارند و باید از روش های دیگری برای تشخیص جنسیت آنها استفاده کرد. 

تشابه قرقاول سیلور نر با ماده در پاهای قرمز رنگ ، صورت قرمز رنگ و کاکل پر مانند است که در شرایط مختلف باز و بسته می شود. معمولا قرقاول نر جثه بزرگتری نسبت به قرقاول ماده دارد و شجاع تر و جسور تر است و آواز های مختلفی از خود بروز خواهد داد، معمولا قرقاول ماده ساکت بوده و در صورت مشاهده انسان استرس و بی قراری بیشتری خواهد داشت. 

آیا پرورش قرقاول سیلور در ایران ممکن است؟

قرقاول ها به دلیل ذات وحشیانه ای که دارند در برابر تغییرات آب وهوایی مقاوم هستند و تحمل خوبی در برابر بیماری ها از خود نشان خواهند داد، بنابراین در مناطق مرطوب یا خشک و یا بسیار گرم و یا بسیار سرد کشور میتوان آنها را پرورش داد.

برای پرورش قرقاول سیلور به سه روش مختلف می توانید کار را شروع کنید اما قبل از آن باید به فکر یک مکان مناسب برای پرورش و نگهداری آنها باشید چرا که قابلیت پرواز دارند بنابراین حتما باید در یک مکان سربسته پرورش داده شوند و اگر می خواهید آنها را در حیاط و یا چمنزار پرورش دهید حتما باید سقف و دیوار به کمک توری های فلزی کاملا حصار کشی شده باشد تا فرار نکنند.

اگر دارای انباری و یا یک اتاق بلااستفاده هستید از آن برای شروع پرورش قرقاول می توانید استفاده کنید و اگر در روستا یا حاشیه شهر زندگی میکنید که زمین وسیعی در اختیار دارید، می توانید با ایجاد قفس توری بزرگ آنها را پرورش دهید. اما در فصل زمستان باید آنها را به داخل سالن منتقل کنید تا در اثر سرما تلف نشوند. 

روش های شروع پرورش قرقاول silver 

نه تنها برای شروع پرورش قرقاول بلکه هر پرنده دیگری سه روش کلی وجود دارد که هر کدام از آنها در ادامه بیان خواهند شد و به مزایا و معایب هر کدام از آنها نیز پرداخته خواهد شد تا روش مناسب و به صرفه مورد نظر خود را انتخاب کرده و کار پرورش قرقاول را شروع کنید. 

روش اول – خرید تخم نطفه دار قرقاول 

اولین و بهترین روشی که هر پرورش دهنده حرفه ای به شما پیشنهاد خواهد کرد، تهیه تخم های نطفه دار قرقاول سیلور و جوجه کشی از آنها با استفاده از یک ماشین جوجه کشی است. با توجه به اینکه تخم های نطفه دار قیمت پایین تری دارند و معمولا دستگاه جوجه کشی نیز به عنوان یک سرمایه محسوب می شود بنابراین استفاده از این روش برای تولید جوجه قرقاول کاملا ارزان و مقرون به صرفه خواهد بود. 

اما در خرید تخم های نطفه دار باید دقت لازم را به عمل آورید تا تخم های خود این نژاد را تهیه فرمایید. برای اطمینان حتما از خود پرورش دهنده های قرقاول سیلور اقدام به تهیه تخم نطفه دار بکنید و قبل از خرید حتما به گله آنها مراجعه کرده تا از وجود قرقاول های سیلور نر و ماده در محل پرورش اطمینان حاصل کنید. 

خرید تخم نطفه دار قرقاول - چیکن دیوایسبنابراین خرید از واسطه ها و مغازه ها و یا خرید اینترنتی تخم نطفه دار اصلا توصیه نمی شود چرا که احتمال شکست شما را بالا خواهد برد. در نوشته راهنمای خرید تخم نطفه دار کاملا به این موضوع پرداخته شده که با مطالعه آن می توانید تخم های کاملا با کیفیت ، تازه و صد در صد مطمئن خریداری کنید. 

پس از تهیه تخم ها باید آنها را در داخل دستگاه جوجه کشی قرار دهید تا تبدیل به جوجه قرقاول شوند. معمولا جوجه ها پس از ۲۶ روز از تخم بیرون خواهند آمد و در این مدت می توانید بستر مناسب برای پرورش جوجه ها را فراهم کنید.

روش دوم – خرید جوجه قرقاول

اگر میخواهید خودتان را درگیر خرید تخم نطفه دار و دستگاه جوجه کشی نکنید می توانید با خرید جوجه های قرقاول کار خودتان را شروع کنید اما با توجه به اینکه قرقاول های سیلور در زمان جوجگی قابل تشخیص با سایر نژاد های قرقاول نخواهند بود، بنابراین پیشنهاد می می کنیم از خود پرورش دهنده های قرقاول های سیلور اقدام به تهیه جوجه چند روزه بکنید. 

جوجه ها معمولا گران تر از تخم های نطفه دار هستند و قبل از خرید از سلامت جوجه ها باید مطمئن شوید، جوجه های بیمار کاملا بی حال و بدون اشتها هستند معمولا فضله سبز رنگی دارند که با این مشخصات می توان جوجه های بیمار را سالم تفکیک کرد.

خرید جوجه قرقاول - چیکن دیوایسبه منظور جلوگیری از تلف شدن جوجه ها حتما آنها را در یک مکان گرم پرورش دهید و واکسن ها و داروهای لازم را در زمان مقرر به آنها تزریق کنید.

روش سوم – خرید سیلور های مولد 

مولد یعنی قرقاول های که در سن تخم گذاری هستند، در این روش شما چند جفت قرقاول سیلور مولد خریداری خواهید کرد و از آنها جهت تولید تخم نطفه دار و جوجه کشی از آنها استفاده می کنید. دقت کنید که قرقاول های سیلور در ایران بسیار کم پیدا میشوند و در صورت وجود نیز قیمت بالایی خواهد داشت. بنابراین این روش را زمانی توصیه می کنیم که دسترسی به دو روش فوق امکان پذیر نباشد و حتما از قرقاول های جوان و زیر یکسال استفاده کنید تا چند سوال بتوانند تخم گذاری کنند. 

تغذیه قرقاول های نقره ای 

این قرقاول ها در طبیعت از انواع کرم ها و حشرات ، موریانه ها و موجودات ریز روی زمین ، دانه ها، سبزیجات و میوه های وحشی تغذیه می کنند. اما در حالت پرورشی میتوانید آنها را با استفاده از ترکیبی از دانه هایی مانند گندم و جو ، ذرت ، سویا ، ترکیبی از انواع میوه و سبزیجات ، گیاهان و علوفه ، کنجاله و تفاله دانه ها تغذیه کنید. 

تغذیه قرقاول های نقره ای - چیکن دیوایسمانده های غذا نیز می توانند برای آنها مفید باشد به شرطی که کاملا بی نمک و بدون روغن باشد برای کار میتوانید غذاهایی مانند برنج و حبوبات و سیب زمینی و… را به خوبی شسته و آبکش  کنید و در اختیار آنها قرار دهید. دقت کنید که غذاهای شور و شیرین و شکلات برای این پرنده ها مضر می باشد و از دادن از مواد خودداری کنید چرا که احتمال مسمومیت در پی خواهد داشت.